Серина Уилямс детронира шампионката на Уимбълдън



03-07-2012 18:34 | Станко Димов

Серина Уилямс е първата полуфиналистка на Уимбълдън 2012. В страхотен двубой на централния корт, шампионката от 2010-а година надви с 6:3, 7:5 шампионката от миналата година Петра Квитова за по-малко от час и половина игра. Американката показа отлична игра и даде сериозна заявка за нова, 5-та титла от „Ол ингланд клъб”.

Серина Уилямс започна вихрено двубоя и спечели първия сет с 6:3 след едва 30 минути игра. показатели на американката от първата част бяха стряскащи – 7 аса, 72% първи сервис, 17 печеливши удара и само 4 непредизвикани грешки!

През втората част шампионката от 2011-та Петра Квитова успя да изравни играта, като при преднина 5:4 и 30:40 дори стигна до сетбол при сервис на Серина Уилямс. Това беше и единствен случай в двубоя, в който Квитова стигна до точка за пробив!

Уилямс обаче отговори като истински шампион и майсторски спечели следващите 3 точки, с което остана в сета. Както често се случва в подобни ситуации ролите се обърнаха и в ответния гейм Серина Уилямс достигна до точка за пробив.

При една на пръв поглед елементарна ситуация Квитова заби топката в мрежата и позвили на Уилямс да поведе с 6:5 и да сервира за мача. В последния гейм американката показа как се затваря подобен мач и наниза 3 аса.

На полуфиналите Уилямс ще се изправи срещу победителката от двубоя Тамира Пашек (Австрия) – Виктория Азаренка (Беларус, №2). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини