Федерер блести, Южни „флиртува” с ложата



04-07-2012 17:00 | Станко Димов

Роджър Федерер е първият полуфиналист на Уимбълдън 2012. Швейцарецът не срещна никакви проблеми в двубоя си с Михаил Южни (Русия, №26), като се наложи с 6:1, 6:2, 6:2. По този начин Федерер записа една от най-изразителните победи на този етап в цялата история на Уимбълдън.

„Мисля, че изиграх един от най-добрите си двубои на Уимбълдън за годината. Играта ми върви отлично, Поздравявам Южни, който остави много добри впечатления в турнира”, сподели след двубоя Федерер.

Освен всичко с победата си швейцарецът подобри пореден рекорд, тъй като вече има 32 полуфинала в турнири от Големия шлем, като по този начин задминава легендата Джими Конърс.

Въпреки, че нямаше никакви шансове на корта и бе пречупен още от самото начало, Михаил Южни намери начин да спечели вниманието на публиката. След първия гейм в третия сет, в който допусна пробив след двойна грешка, руснакът се обърна към ложата с най-ценните гости, погледна към Андре Агаси и простичко го попита: „Може ли да ми кажеш какво трябва да направя, за да го победя (Федерер)?”.

Както е известно това далеч не е първия случай, в който Михаил Южни намира интересен начин да „флиртува” с публиката в момента, в който представянето му на корта е катастрофално. Подобен сценарий Южни разви по-рано през сезона и на „Ролан Гарос”. Тогава в двубоя си с Давид Ферер, руснакът загуби първите 8 гейма (срещата завърши 0:6, 2:6, 2:6), след което написа на корта „Sorry”, като поиска извинение от публиката за слабата си игра и липсата на интрига.

Съперникът на Федерер в спора за място на финал ще бъде Новак Джокович. Шампионът от миналата година се справи също в три сета с една от изненадите в турнира Флориан Майер. До момента Федерер и Джокович никога не са играли на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини