Джокович срещу Федерер – за първи път на трева!



04-07-2012 19:41 | Станко Димов

В петък Новак Джокович и Роджър Федерер ще излязат един срещу друг в полуфинален мач на Уимбълдън. Дотук нищо странно. Кратка справка със статистиката обаче показва, че за първи път в историята сърбинът и швейцарецът ще играят на трева! А до момента Джокович и Федерер имат цели 26 двубоя, нито един на тревна настилка!

Победите са в полза на Роджър Федерер – 14:12, но забележете – Джокович е спечелил 6 от последните им 7 сблъсъка! Единственият успех на ФедЕкспрес в този период е на полуфиналите на „Ролан Гарос” през 2011-та, което на практика бе и първа загуба за сърбина през сезона!

Любопитното е, че в петък Федерер ще играе на полуфинал на любимия си Уимбълдън за първи път от 2009-та година насам. През последните два сезона швейцарецът отпадна на ¼-финал, съответно от Томаш Бердих и Жо-Вилфред Цонга.

С победата си над Михаил Южни на четвъртфиналите, Уимбълдън официално се превърна в най-успешния турнир за Роджър Федерер. Швейцарецът има 64 победи на „Ол ингланд клъб”.
Иначе с класирането си за полуфинал Федерер задмина Джими Конърс, като вече има 32 участия в голямата четворка в турнирите от Шлема.

Както вече ви съобщихме, само две победи делят Федерер от завръщане на първото място в света. Ако спечели Уимбълдън швейцарецът официално ще оглави ранглистата на АТР в понеделник. Нещо, което не му се е случвало повече от 2 години.

„С Джокович сме играли толкова много, но никога преди на трева. Ще бъде интересно да видим какво ще се случи. Нямам търпение”, коментира Федерер.

„Какво да ви кажа за Федерер? Той доминира вече толкова години поред в турнирите от Големия шлем. Няма по-голямо предизвикателство от Федерер”, сподели от своя страна световният №1 Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини