Анди Мъри се прицели в първи финал на Уимбълдън



Анди Мъри се прицели в първи финал на Уимбълдън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-07-2012 10:33 | Станко Димов

За четвърта поредна година Анди Мъри се класира за полуфинал на „домашния” Уимбълдън. Късно снощи световният №4 се наложи трудно с 6:7, 7:6, 6:4, 7:6 над Давид Ферер, като по този начин върна усмивките на близо 15 000 зрители на Централния корт на „Ол Ингланд клъб”.

За да се класира за финал на Уимбълдън за първи път в кариерата си, британецът ще трябва да се справи с Жо-Вилфред Цонга, който в същото време победи с 3:1 сета Филип Колшрайбер (Германия). До момента Мъри и Цонга имат 6 двубоя, като шотландецът води с изразителното 5:1 победи.

„Най-голямата цел пред мен в момента е да спечеля следващия ми двубой и да играя за първи път на финал на Уимбълдън”, сподели Мъри, който през последните години бе побеждаван последователно от Анди Родик и на два пъти от Рафаел Надал на полуфиналите в турнира.
„Доволен съм. През последните години се представям силно на Уимбълдън, но все още има какво да се желае. Искам да продължа по-напред в турнира”, коментира Мъри.

Две от победите на Мъри над Цонга са именно на тревна настилка. През 2011-та година двамата играха на финал на турнира в Куинс клъб, а година по-рано се срещнаха и на четвъртфинал на Уимбълдън.

Ако се справи с Цонга и този път, Анди Мъри ще се класира за финал на турнир от Големия шлем за 4-ти път. До момента той има 3 загубени финала – US Open 2008 (от Федерер),  Australian Open 2010 (от Федерер)Australian Open 2011 (от Джокович).

Припомняме, че последният британец, който спечели Уимбълдън бе Фред Пери през 1936-та година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини