Мъри: Ще бъда като ЛеБрон Джеймс, не като Хенман



05-07-2012 14:06 | Станко Димов

За четвърта поредна година Анди Мъри се класира за полуфинал на Уимбълдън. В предишните 3 случая шотландецът загуби на тази фаза, като бе спрян от Родик и Надал на два пъти. В петък Мъри ще излезе срещу Жо-Вилфред Цонга с надеждата, че най-накрая ще се класира за финал на любимия Уимбълдън.

Самият Мъри намери много интересен начин да се аргументира, като се сравни с баскетболната звезда ЛеБрон Джеймс, който преди няколко седмици стана за първи път шампион в НБА с тима на Маями Хийт.   Освен всичко Мъри се дистанцира от Тим Хенман, който години наред бе голямата надежда на Великобритания за титла в Шлама.

„Имаше хора, които казваха, че ЛеБрон никога няма да спечели титлата. Че той никога не може да намери най-добрата си игра във финалните двубои, във важните моменти. Всички видяхме тази година как игра ЛеБрон във финалите, а и през целите плейофи.

Аз съм в същата позиция. Толкова много пъти бях близо (до титла от Шлема), но така и не успях. Не ми оставаше нищо друго освен да продължа да давам най-доброто от себе си и да се надявам, че моят момент ще дойде”, коментира Мъри пред медиите на Острова.

„Не знам дали тази година е най-добрият ми шанс (заради отпадането на Рафаел Надал). Мисля, че възможността пред мен бе отлична и през 2009-та, но тогава загубих от Родик. Бил съм няколко пъти в тази позиция и сега се надявам, че ще направя следващата крачка”, категоричен е Мъри.

Припомняме, че до момента шотландецът има 3 финала в турнири от Големия шлем – веднъж на US Open и два пъти на Australian Open. И в трите случая обаче Мъри дори не взе сет на финала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини