Серина Уилямс и Радванска ще спорят за трофея от Уимбълдън



05-07-2012 19:54 | Станко Димов

Серина Уилямс и Агниешка Радванска ще определят новата шампионка от Уимбълдън. Това стана факт, след като двете спечелиха сравнително лесно полуфиналните си двубои в турнира.

Първа на корта днес излезе Радванска, която се наложи с 6:3, 6:4 над Ангелик Кербер. Веднага след края на този двубой започна и зрелището между Серина Уилямс и Виктория Азаренка, чийто сблъсък бе определен за гвоздея на днешната програма.

От самото начало на срещата обаче американката демонстрира отличния си начален удар и даде ясно да се разбере, че повече от всичко иска да играе на финал. Уилямс взе първия сет с 6:3 след един пробив. През втората част тя можеше далеч по-бързо да приключи двубоя, но все позволи да се стигне до тайбрек, с който да подпечата крайната си победа.

„Ако Серина Уилямс играе по този начин и на финала, Радванска няма никакъв шанс за титлата”, написа по повод представянето на американката сайта на „Евроспорт”.

„През последните месеци положих изключително много усилия, работех много”, сподели след двубоя щастливата Серина Уилямс.

„Тя (Азаренка) игра добре, особено през втория сет, когато малко се уморих. На няколко пъти избързвах с ударите си, исках да приключа по-рано двубоя, което в крайна сметка можеше да ми струва скъпо. Можех да затвори мача още преди тайбрека, но уви. Важното е, че в края на деня всичко приключи добре за мен”, каза още Уилямс.

В събота Радванска ще бъде в изцяло непознати води, тъй като за първи път в кариерата си ще играе на финал в турнир от Големия шлем. За сметка на това пък Уилямс ще спори за 5-ти трофей от Уимбълдън и общо 14-ти от Шлема.

Освен за титлата, финалният двубой ще определи и новата водачка в ранглистата. Ако Радванска спечели, то от понеделник тя ще оглави ранглистата на WTA за първи път. Ако Уилямс спечели, то под №1 седмицата ще започне Виктория Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини