Серина Уилямс се завърна на трона на Уимбълдън!



07-07-2012 18:38 | Станко Димов

Серина Уилямс спечели за пети път в кариерата си Откритото първенство по тенис на Великобритания - Уимбълдън. На финала американката се наложи с 6:1, 5:7, 6:2 над Агниешка Радванска в двубой, който продължи малко повече от два часа. Уилямс можеше да приключи срещата и по-рано, тъй като водеше със сет и пробив във втория. В крайна сметка обаче Радванска успя да измъкне един сет, но за повече днес нямаше сили.

Благодарение на триумфа си днес Уилямс вече има 5 титли от "Ол ингланд клъб" и общо 14 от турнирите от Големия шлем.

Серина Уилямс започна силно двубоя, като след 25 минути игра водеше с изразителното 5:0. Американката изглеждаше уверена и вярваща във възможностите си, за разлика от Радванска, при която напрежението от първия голям финал си каза думата.

Полякинята дори можеше да запише "лешник" през първата част, но при 5:0 и 15:40 Уилямс пропиля с лека ръка първите си два сетбола. За радост на публиката Радванска все пак успя да вземе един гейм за 5:1. Полякинята обаче бе проспала първите 33 минути на корта, в които приличаше по-скоро на спаринг партньор, а не на претендент за титлата на Уимбълдън.

Все пак логичното се случи и със сервис на своя страна Серина Уилямс поведе в резултата с 6:1. Точно в този момент над Лондон заваля дъжд и организаторите няха принудени да прекъснат финала за около 20-25 минути, в които се задейства покривът над централния корт.

Паузата определено подейства добре на Радванска, която след повторното си излизане на корта показа по-добра игра. Въпреки видимата промяна при Радванска, Уилямс бе тази, които продължи да диктува играта. Американката проби на 0, след което затвърди с лекота за 3:1.

В осмия гейм, след повече от час игра, Радванска достигна до първата си точка за пробив, което можеше да и доведе изравняване на резултата - 4:4. В този момент един от лайсмените допусна изключително груба грешка, като отсъди аут отличен сервис на американката. Това оказа своето влияние и секунди по-късно Радванска проби, с което изравни резултата във втория сет - 4:4.

С връщането на пробива Радванска възвърна и увереността си. Няколко минути по-късно Серина се пречупи и допусна втори пробив, с който сдаде сета.

В решителната трета част американката коригира играта си и отново първа проби, за да поведе с 3:2. До края американката не изпусна вълната и се поздрави с пета титла.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини