Великобритания мечтае за титла, Федерер за нов рекорд



08-07-2012 11:17 | Станко Димов

Мечтата на цяла Великобритания е жива. Днес, точно в 16:00 часа българско време, на централния корт на Уимбълдън ще започне финалният двубой в турнира, който ще противопостави Роджър Федерер и Анди Мъри.

При победа за шотландеца, Великобритания ще има своя на Уимбълдън за първи път от 1936-та година, когато титлата взе Фред Пери! За тази цел обаче Мъри ще трябва да се справи с може би най-голямото предизвикателство в историята на тениса – Роджър Федерер.

„Знам, че ще бъде трудно. Той е невероятен, не случайно има 6 титли от Уимбълдън и 16 от Големия шлем. Трябва ли изобщо да казвам нещо друго за него”, коментира Мъри по адрес на Федерер.

„Класирането за финал на Уимбълдън е сбъдната мечта за мен. Толкова години бях близо до последния мач, но все нещо куцаше. Сега съм на финал и съм повече от щастлив. Знам, че играя срещу Федерер и мога да ви уверя, че ще си оставя сърцето на корта”, коментира Мъри.

До момента британецът има общо 3 финала в турнири от Големия шлем (US Open 2008, Australian Open 2010, Australian Open 2011), но и в трите случая загуби, като дори не успя да вземе сет.

Ако за Мъри и изобщо цяла Великобритания финалният двубой е мечта, то какво да кажем за Роджър Федерер. Швейцарецът не само ще добави 17-та титла от турнира (при успех на финала днес), но това ще му гарантира и завръщане на първото място в света и съответно подобряване на рекордна на Пийт Сампрас за най-много седмици като №1 в света. Освен това Федерер ще събере 7-ма титла от Уимбълдън, който безспорно ще се превърне в неговия най-силен турнир.

„Винаги е приятно да играеш на финал в турнир от Шлема. През последните 2 седмици показвам страхотен тенис и няма от какво да се оплача. Чувствам се добре, играя добре, това е най-важното за мен. Знам, че публиката ще бъде за Мъри във финала, това е напълно нормално. Той е страхотно момче и заслужи да играе в този двубой. Надявам се да направим спектакъл, който да се хареса на хората”, коментира Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини