Сампрас: Федерер е една класа над другите на трева



09-07-2012 11:58 | Станко Димов

Идолът на Роджър Федерер – Пийт Сампрас, едва ли има много поводи за радост през последните дни. В неделя неговият рекорд от титли от Уимбълдън бе изравнен от Федерер, който на всичкото отгоре ще го задмине и по брой седмици като №1 в света.

Американецът обаче не се тревожи за рекордите си, напротив. „Сладкият Пийт” сподели, че е „изключително щастлив” за Федерер, който според него ще спечели поне още 1-2 титли от Уимбълдън.

„Отдавна съм спрял да мисля за рекордите. Всяко постижение е направено, за да бъде подобрено един ден. Това са нормални неща от живота. Преди време аз подобрявах рекорди, сега Федерер подобрява моите. След време ще дойде някое момче, което ще подобри постиженията на Роджър. Това е животът”, философски заключи Сампрас.

„Федерер няма да спре сега, няма да спре дотук. Той вече има 7 титли от Уимбълдън и знае, че може да спечели осем или девет. Според мен той е една класа над всички останали, когато става въпрос за игра на трева. Той обича този корт както аз го обичах. Роджър е класа, той е голям шампион и аз се радвам за успехите му”, коментира още Сампрас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини