Световният №5 спря Димитров по пътя към първи финал



14-07-2012 15:45 | Станко Димов

Фантастичната серия на Григор Димитров на турнира в Бостад приключи. В полуфинален двубой българинът отстъпи с 3:6, 5:7 пред №5 в ранглиста Давид Ферер, който е и водач в схемата в турнира.

Григор има за какво да съжалява, тъй като през втората част игра фантастично и дори пропусна 2 поредни сетбола (при 5:4 и 15:40). В крайна сметка обаче постоянството и огромния опит на 30-годишния Ферер надделяха и испанецът се класира за финал.

Въпреки загубата българинът има за какво да е доволен. Освен, че за втори път в кариерата си достигна до полуфинал натурнир от АТР,от понеделник той ще запише и прогрес в ранглистата, тъй като напусна Бостад с 90 точки за ранглистата и чек за близо 35 000 евро.

Първият сет се разви на приливи и отливи. Григор Димитров започна доста нервно и загуби началните 7 точки, което значеше 0:1 гейма и 0:40 преднина за Ферер. Гришо намери точния момент да успокои играта си и в крайна сметка съумя да съхрани подаването си.

Въпреки това пробивът "се печеше" и бе въпрос на време да стане реалност. В следващия сервис-гейм на българина Ферер проби и поведе с 3:1.

В следващите два гейма двамата си размениха по още един пробив, като при 4:2 Гришо изпусна 3 точки за връщане и на втория пробив. В крайна сметка до края на сета нашето момче не получи нов шанс и след 6:3 отстъти първата част след точно 40 минути игра.
Димитров започна много по-добре втория сет и в началото определено бе по-агресивният играч на корта. Почти нямаше сервис-гейм на Ферер, в който Гришо да не достига до точка за пробив, но всеки път испанецът намираше начин да излезе чист от ситуацията.

Пълната драма на корта настъпи в края на сета. При 5:4 в своя полза, Гришо стигна до 15:40 в подаването на Ферер, което значеше и 2 сетбола за българина. За жалост точно в този момент Димитров допусна няколко поредни грешки от бекхенд и не успя да се възползва от превъзходната ситуация.

Неуспехът видимо смути Гришо, който в следващия си сервис-гейм допусна за първи път в сета точка за пробив. Ферер се възползва, поведе с 6:5, след което подпечата участието си на финал в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини