Татко Роджър: Не плаках пред близначките, за да не ги изплаша



15-07-2012 21:53 | Николай Драганов

Заедно със завръщането си като №1 в световната ранглиста и спечелването на седма титла от "Уимбълдън" и общо 17 в турнири от Големия шлем, Роджър Федерер изпълни още една своя мечта.

 

В "Ол Инглънд клъб" швейцарецът триумфира над Анди Мъри пред погледа над двете си дъщери. На 23 юли близначките Шарлийн Рива и Майла Роуз ще навършат три години и по думите на татко си все още не осъзнават какво точно се случва на корта.


"Разбират разликата между тренировка и истински мач. Загуба или победа? Не мисля, че си имат понятие от това дали съм спечелил или загубил, което всъщност е добре", коментира Роджър.


"След триумфа на "Уимбълдън" успях да ги видя чак на следващата сутрин. Събудих се, отидох при тях и ги попитах дали помнят какво се е случило. Едната ми отговори, че помни, а другата - не. И двете обаче помнеха, че са пляскали с ръце. Не мога да ви кажа какво са видели, бяха прекалено заети с игри", разкара щастливият татко Федерер.


"Когато през 2003-а година спечелих "Уимбълдън" за първи път, никога не съм си представял, че някой ден ще го направя отново пред погледа на двете си деца. Усещането е повече от фантастично."


"Трябва да ви призная, че по време на церемонията бях много развълнуван, но направих всичко възможно да сдържа сълзите си, защото не исках да ги изплаша", разкри световният №1.

 

Така след като вече вдигна титла от Големия шлем пред очите на своите две невръстни деца, може би следващата цел на Роджър Федерер ще бъде да спечели турнир от Голямата четворка и когато те пораснат достатъчно, за да осъзнават напълно случващото се.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини