Сара Ерани - първата италианка с 4 титли за един сезон



Сара Ерани - първата италианка с 4 титли за един сезон
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-07-2012 15:39 | Николай Драганов

Както стана ясно още след тазгодишното издание на "Ролан Гарос", италианският тенис има своята нова звезда. Сара Ерани не успя да спечели Откритото първенство на Франция, но снощи пред погледите на своите сънародници в Палермо влезе подобаващо историята на италианския тенис.

 

Ерани е първата италианка, която успява да триумфира с 4 WTA титли в един сезон. По-рано през сезона тя грабна титлите на клей-кортове от турнирите в Акапулко, Барселона и Будапеща, а вчера спечели и Italiacom Open в Палермо.

 

Ерани беше поставена под №1 в схемата, доминираше по време на целия турнир, а във финалния двубой се наложи категорично Барбора Захлавова Стрицова с 6-1, 6-3.

 

Прогресът на италианския тенис е очевиден, а за това говори и статистиката - досегашното най-добро постижение от три титли в един сезон при жените бе постигнато от много близката приятелка на Ерани и нейн партньор на двойки Роберта Винчи през миналата година.

 

С оглед многото предстоящи турнири и отличната форма на Ерани, много е възможно титлите на сметката и да се увеличат. За нея предстои участие в Бостад, където също ще играе на червени кортове.

 

"По време на двубоя изобщо не мислех за рекорда, но сега определено съм много щастлива заради него. Намирам се в отличен период от своята кариера. Да спечеля 4 титли за един сезон е прекрасно и определено се чувствам много добре, когато играя на клей. Целта ми е да подобря представянето си и на другите две настилки", коментира Ерани.

 

Това е общо шеста титла за Ерани, която има два успеха през 2008-а година - отново в Палермо и на твърдите кортове в Порторож (Словения). Италианката заема девета позиция в публикувана днес ранглиста при жените.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини