Иснър надви Хюит в Нюпорт, Чилич зарадва Хърватия с титла в Умаг



16-07-2012 19:25 | Николай Драганов

Първа победа, но с цената на трофей, записа американецът Джон Иснър над далеч по-опитния си противник Лейтън Хюит на финала на турнира в Нюпорт. След две загуби от австралиеца, Иснър се наложи над бившия №1 със 7-6(1) 6-4 и по този начин защити точките си от миналата година.

 

Първата ракета на САЩ няма да изгуби точки и ще запази 11-ата си позиция в ранглистата. "Чувствам се страхотно, защото никога не е лесно да се завърнеш на турнир, който си спечелил. Ако не успееш, можеш да се смъкнеш много в ранглистата, което те поставя под огромно напрежение. Придобих увереност и се надявам да повторя страхотно лято, което имах през миналата година", коментира след успеха си Иснър.

 

Радост имаше и в Хърватия, където местният любимец Марин Чилич успя да стане първия хърватин от далечната 1990-а година, който грабва трофея от турнира в Умаг. Чилич не загуби нито сет по пътя към своя успех, а на финала се наложи с 6-4 6-2 над Марсел Гранойерс.

 

Чилич добави 250 точки към своя актив и заема 15-о място в ранглистата, а неговия противник е на рекордната за себе си 20-а позиция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини