Неостаряващият Хюит: Предстоят ми още добри неща



17-07-2012 11:27 | Николай Драганов

След като достигна до своя първи финал от 2010-а година насам през уикенда в Нюпорт, бившият №1 в света Лейтън Хюит изрази своята увереност, че му предстоят още добри неща.

 

Австралиецът се завърна след операция на крака едва миналия месец, като това бе пета медицинска интервенция за последните четири години.

 

"Осъществих поредно си завръщане", призна 31-годишният Хюит, който прогресира от №233 до №151 през тази седмица. На финала в Нюпорт той отстъпи на защитаващия титлата си Джон Иснър.

 

"Доста от лекарите ми казваха, че това няма да бъде възможно, така че аз просто се постарах да сторя всичко по силите си. Ето, че се получи и изживях страхотна седмица, от която мога да извлека само позитиви", категоричен е Лейтън.

 

"Дори на "Уимбълдън" не се чувствах много добре, що се отнася да работата с краката. Отнема ми доста време, тренировки и трупане на игрови ритъм, но започвам да се чувствам все по-добре, което е хубаво. Очаквам с нетърпение остатъка от сезона и предстоящите Олимпийски игри и Откритото първенство на САЩ", подчерта Хюит.

 

За последно той спечели титлата в Хале през 2010-а година, а в кариерата си досега има 28 трофея, включително два от Големия шлем (US Open 2001 и Wimbledon 2002). Именно непримиримият дух и желание са победа пък са това, заради което феновете го обичат.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини