ВИДЕО: 17-те титли от Големия шлем на Роджър Федерер



17-07-2012 14:45 | Николай Драганов

"Когато цифрите говорят, и боговете мълчат". А стане ли дума за рекорди в числа и цифри в тениса, името на Роджър Федерер неизменно изскача на преден план. В последните две седмици две числа ни преследват навсякъде - 287 и 17.

 

287 са седмиците, които Роджър Федерер е прекарал на върха на световната ранглиста. Засега. С това постижение той подобри рекорда на Пийт Сампрас от 286. Цифра, която вече не значи нищо. Вместо това, фирмата за екипировка на Федерер изработи специална, лимитирана в 287 бройки серия маратонки.

 

Още през юли 2009 швейцарецът остави в историята числото 14, спечелвайки титла №15 в своята кариера след триумф на "Уимбълдън". На трибуните бе и Пийт Сампрас, а още преди двубоя с Анди Родик от "Nike" вече бяха приготвили за Роджър горнище с бродерия - "15".

 

Днес титлите от Големия шлем са 17 - постижение, което може и да не бъде подобрено никога. Но и да се случи, дори принуждавайки боговете да мълчат, цифрите остават просто... цифри.

 

На много по-значимо място остават хилядите спомени, емоции, сълзи, страдания и лишения. Десетки различни надиграни съперници, радостта на милиони различни привърженици по кортовете в Австралия, Франция, Великобритания и САЩ.

 

Има един много ценен момент, съпътстващ всеки голям триумф. Или по-точно безценен. Миг след последната точка, когато всички твои усилия довеждат до така желания резултат. Седмици жестоко натоварване, един последен двубой, едно последно разиграване - моментът, в който се сриваш на земята от умора, радост, вълнение и гордост.

 

Дали някой ден рекордите на Роджър Федерер ще бъдат подобрени, към днешна дата няма как да знаем. Числото 17 може и да бъде пратено в историята, но едно е сигурно - тези безценни 17 момента няма как да бъдат отнети на швейцареца. Никога и от никого.

 

В следващите малко над 4 минути можете да се насладите на видео, чрез което да си припомните тези велики за Роджър Федерер мигове!

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини