Отличен старт за Пиронкова в Бостад



17-07-2012 17:04 | Николай Драганов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова постигна категорична победа на старта на турнира в Бостад (Швеция).

 

24-годишната пловдивчанка срази чехкинята Луцие Храдецка с 6-2, 7-5 за малко по-малко от 86 минути игра. Това е трета победа за Пиронкова над тази съперница след успехите в Рим през 2005 година и в Ню Хевън през 2009-а.

 

Цвети стартира двубоя със сервис гейм в своя полза, след което се стигна до пет пробива, преди Пиронкова отново да задържи подаването си за 5-2. Последва нов пробив в нейна полза и преднина от един сет.

 

Втората част започна по-лошо, тъй като Храдецка значително подобри началния си удар, което разколеба Пиронкова. Чехкинята поведе с 2-0 и продължаваше да взима спокойно своите подавания, за да се стигне до 5-4, когато сервираше за втория сет.

 

Българката показа по-здрави нерви, стигна до точка за пробив, успя да спечели, а след това не даде нито гейм повече на Храдецка, за да се поздрави с победата в първия кръг.

 

Следващата съперница на Пиронкова ще бъде Леся Цуренко от Украйна, която изненадващо надигра със 7-5, 6-0 Карла Суарес Наваро от Испания.

 

Благодарение на днешния си успех над световната номер 65, Пиронкова си осигури 2 950 долара от наградния фонд и 30 точки за световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини