Пиронкова и Каратанчева заедно на турнир във Флорида



13-03-2010 20:00 | Николай Драгиев

Най-добрите български тенисистки Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева най-вероятно ще участват на турнир във Флорида през другата седмица. И двете са заявили участие в надпреварата, но има и доста условности. Едната от тях е, Пиронкова да загуби днешната си среща срещу Алиса Клейбанова на Индиън Уелс.

Ако първата ни ракета победи, то автоматично тя пропуска състезанието във Форт Уолтън с награден фонд от 25 хиляди долара. В момента Цветана е поставена под номер 12 на турнира, докато Сесил е 16-а. В основната схема обаче попадат куп "познати" състезателки. Такива са "черната котка" на Сесил Тамарин Танасугарн, която я победи на Australian Open и Патая този сезон, както и култовата 191-сантиметрова Акгул Аманмурадова, с която Пиронкова се разправи в Индиън Уелс.

Каратанчева пък днес също има мач на друг турнир във Флорида. Тя трябва да довърши битката си с испанката Естрела Кабеса-Кандела от втори кръг. Дъжд обаче провали вчерашния ден и двубоят не можа да се проведе. Иначе участието на Сесил във Форт Уолтън е 99% сигурно, тъй като тя трудно ще се добере до квалификациите на супертурнира в Маями.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини