Сампрас подкрепи решението на Фиш да не играе на Олимпиадата



19-07-2012 12:01 | Николай Драганов

Легендата Пийт Сампрас, който само преди дни отбеляза, че олимпийският тенис турнир се нуждае от промени, подкрепи решението на своя сънародник и доскорошна ракета №1 на САЩ Марди Фиш да не участва на Олимпиадата в Лондон.

 

Фиш, който по това време през миналата година достигна до №7 в ранглистата, се смъкна назад заради сърдечни проблеми и няколко пропуснати турнира. В момента Марди изглежда здрав и дори участва на турнира в Атланта, където е действащ шампион, но няма да бъде в Лондон със своите сънародници.

 

"Мисля, че Марди се опитва да си стъпи на краката в здравословно отношение. Иска да оздравее напълно и да се завърне по-силен. Всички знаем, че през миналата година той регистрира прекрасен сезон, а никога не е лесно да повториш подобно представяне", коментира Пийт.

 

"Олимпиадата в Лондон е нещо хубаво за тенисистите... Аз бих участвал най-вече заради факта, че ще е бъде на Уимбълдън, но поне по време олимпийският тенис турнир напомняше повече на демонстративен. Сега той е по-престижен, което е хубаво."

 

"Марди обаче имаше сериозни сърдечни проблеми, беше доста изплашен и вярвам, че той просто иска отново да е напълно здрав", защити своя сънародник носителят на 14 титли от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини