Бялата екипировка ще липсва на Серина в "Ол Инглънд клъб"



19-07-2012 14:45 | Николай Драганов

Само преди няколко седмици Серина Уилямс надигра Агниешка Радванска на финала на "Уимбълдън" и спечели петата си титла от може би най-престижния турнир от Големия шлем.

 

На 27-ми юли стартират Олимпийските игри, които през тази година са в английската столица Лондон, а двубоите от тенис турнира ще се проведат в "Ол Инглънд клъб", където се играе и "Уимбълдън".

 

По време на олимпийския турнир обаче, ще има една сериозна разлика - състезателите ще имат право да носят цветни екипи, вместо задължителните изцяло бели, когато става дума за най-старият тенис турнир в света.

 

И докато в края на 80-те години на миналия век, ексцентричният Андре Агаси си позволи дори да откаже участие на "Уимбълдън", тъй като не бе съгласен да му налагат с какви дрехи да играе, то неговата сънародничка Серина призна, че дори ще се чувства леко тъжна без изцяло белия си екип. Вместо него, тенисистите ще носят своята специална олимпийска екипировка с цветовете от националните си флагове.

 

"Определено ще бъде много странно да играем с цветни екипи на тези кортове. Дори когато играя на друг турнир на трева, аз се чувствам, сякаш трябва да съм в бяло. Трябва да призная, че дори ще ми бъде малко тъжно", заяви Серина.

 

До своето име в историята, по-малката от сестрите Уилямс вече има два златни медала, спечелени на двойки заедно с Винъс през 2000-а и 2008-а година. Този път тя ще се надява и на медал на сингъл, след като в Пекин отпадна на четвъртфинал.

 

Явен симпатизант на традициите на Олимпийските игри и тяхната значимост, Серина не крие, че очаква с нетърпение участието си на трета Олимпиада, след като пропусна тази в Атин през 2004-та а заради контузия.

 

"Игрите стават все по-важни и по-важни за играчите. Считам за наистина страхотно, че имаме възможност да участваме. Играла съм на две Олимпиади, което е супер, а имам и два златни медала, което е още по-хубаво! Тенисистите имаме своите Големи шлемове, а Олимпиадата е един допълнителен бонус", коментира американката.

 

Жребият за тенис турнира в Лондон ще бъде теглен на 26 юли, ден преди началото на Игрите, от 13 часа българско време в „Ол Инглънд клъб”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини