Уимбълдън стартира седмица по-късно от 2015-а година



Уимбълдън стартира седмица по-късно от 2015-а година
Свързани турнири
Тагове
20-07-2012 10:37 | Николай Драганов

Най-старият тенис турнир в света и единствен, който към днешна се провежда на трева - "Уимбълдън", ще започва седмица по-късно от сезон 2015.

 

Организаторите на надпреварата в "Ол Инглънд клъб" взеха това решение, съобразявайки се със желанието на тенисистите за по-голямо разстояние между "Уимбълдън" и "Ролан Гарос".

 

Досег паузата бе едва две седмици, което означава изключително малко време и възможности за пренастройка от бавните клей кортове към тревната настилка.

 

През 2015-а година "Уимбълдън" ще стартира на 29 юни и ще продължи до 12 юли, което означава 22 дни, в които състезателите ще имат шанс да участват на други подготвителни турнири на трева.

 

"Тенисистите отдавна подкрепят идеята за по-дълъг период между Откритото първенство на Франция и това на Великобритания. В интерес на тениса е те да имат повече време да се преминат от клея към тревата. Считаме, че спортистите ще приветстват нашето решение да удължим сезона на трева", коментира директорът на "Ол Инглънд клъб" Филип Брук.

 

Между "Ролан Гарос" и "Уимбълдън" се провеждат турнирите в Куинс, Хале, Бирмингам, Ийстбърн, Хертогенбош, в чиито календари вероятно също ще настъпят промени. Много е възможно тази промяна да повлияе и на така наречените US Open серии, които пък стартират след края на "Уимбълдън".

 

Според Брук, докато промяна влезе в сила, всички ще имат достатъчно време да уточнят графика и да изготвят оптимално изгоден за всички календар на тура при мъжете и жените.

 

"Нуждаем се от една допълнителна седмица. Това ще позволи на играчите да привикнат по-лесно към съвсем различните условия при мачове на клей и на трева. Говорим за директно преминаване от най-бавната, към най-бързата настилка", коментира още преди началото на тазгодишния "Уимбълдън" световният №2 Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини