15 дни пълна почивка за Надал



21-07-2012 12:09 | Николай Драганов

Петнадесет дни пълна почивка ще си вземе световният №3 Рафаел Надал, обяви лекуващият го лекар. Рафа има нови проблеми с тендинита и отказа участие на Олимпиадата в Лондон.

 

Вчера Тони Надал призна, че това е може би най-тежкият момент в неговата кариера, тъй като самият Рафа е имал огромно желание да бъде знаменосец на страната си.

 

От испанската делегация подкрепиха тенисиста и изразиха своето съжаление, че няма да имат честта именно той да бъде символът на Испания по време на Игрите в Лондон.

 

"Надал е нашата голяма звезда, а отсъствието му е удар по целия испански спорт. От това най-много страда самият Рафа, а в този труден момент, ние трябва да го подкрепяме дори още повече", коментира президентът на испанския олимпийски комитет.

 

"Рафа не успя да се възстанови от контузията, която имаше още на Уимбълдън. Той положи невероятни усилия, но не беше възможно да участва на Олимпиадата", коментира лекарят на Надал Анхел Руис Которо.

 

"Разбрахме се в следващите 15 дни той да се отдаде на пълна почивка, а след това ще започнем рехабилитационна програма и упражнения за заздравяване на мускулите", добави Которо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини