Анди Мъри плакал пет дни след загубата от Федерер



21-07-2012 19:53 | Николай Драганов

Ракета №1 на Великобритания Анди Мъри призна, че е приел изключително тежко поредната си загуба на финал на турнир от Големия шлем.

 

Мъри достигна до последния двубой на „Уимбълдън”, но отстъпи в четири сета на Роджър Федерер.

 

Преди този мач в „Ол Инглънд клъб”, голямата надежда на Великобритания за първа титла от Шлема вече бе губил два пъти от Федерер в САЩ и Австралия и веднъж от Джокович отново на Australian Open.

 

Разочарованието от неуспеха е било толкова сериозно за Мъри, че той е плакал няколко дни, а чак до следващия уикенд изобщо не е хващал ракетата.

 

„Взех петдневна почивка, започнах да тренирам отново чак на следващия уикенд. Тази загуба ме нарани наистина много, страдах и не можех да го преживея с дни. Искам да се оправя и да се представя добре на Олимпиадата”, заяви Мъри.

 

„Поплаках доста, след което намерих сили да занимавам с други неща – карах картинг, излизах с приятели и се опитвах да забравя този мач, преди отново да започна да тренирам. После спрях да мисля за миналото и се концентрирах върху бъдещето”, настоя световният №4.

 

Бъдещето пред Мъри са Олимпийските игри в Лондон, където той отново ще подкрепата на местната публика, която със сигурност би останала доволна да го види със Златен медал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини