Надал няма да се предава, иска да бъде знаменосец в Рио през 2016-та



22-07-2012 13:22 | Николай Драганов

Световният №3 Рафаел Надал потвърди още веднъж, че с отказа си от участие на Олимпийските игри в Лондон е взел най-трудното решение в своята кариера. Рафа отпадна още във втори кръг на "Уимбълдън", след което отказа демонстративния двубой срещу Новак Джокович на "Бернабеу".

 

Голямата новина обаче дойде по-малко от десет дни преди Игрите, когато испанецът съобщи, че няма да носи националния флаг на своята държава, заради продължаващите проблеми в коляното.

 

Самият Надал и неговият треньор и чичо Тони не скриха, че това е много трудно решение, тъй като подобен шанс рядко се появява два пъти в кариерата. Известният със своята воля Рафа обаче успокои своите привърженици като обяви, че и този път не смята да се предаде лесно.

 

"Това беше най-трудното и може би най-тъжното решение в моята кариера. Пропуснах уникална възможност, така че определено съм доста тъжен. Мислих 6 или 7 дни, преди да го обявя. Надявах се, да се оправя, но просто не се получи. Моята голяма цел сега обаче стават Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-та година, когато се надявам отново да получа този страхотен шанс", коментира Надал.

 

Рафа, който е златен медалист от Пекин, приветства решението на испанския олимпийски комитет да връчи флага на баскетболиста на ЛА Лейкърс Пау Гасол.

 

"Пау е невероятен спортист, истински пример за всички атлети. Пожелавам му всичок най-добро и съм сигурен, че той е ужасно горд", коментира Рафа.

 

Фелисиано Лопес ще замени Надал в схемата на сингъл, докато Марк Лопес ще бъде партньор на Марсел Гранойерс при двойките. Междувременно Рафа не пожела да даде точен срок, когато отново ще бъде в игра, но бе категоричен, че първо ще се възстанови напълно.

 

"Не искам да играя отново със съмнения, искам да бъда напълно здрав, защото иначе усещането е ужасно. Турнирите не спират, така че ще се върна, когато коляното ми е напълно здраво. Надявам се да бъда готов за сезона в САЩ", завърши испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини