Анди Родик триумфира в Атланта с 32-ра титла в своята кариера



23-07-2012 09:38 | Николай Драганов

Анди Родик триумфира с титла №32 в своята кариера, след като успя да спечели трофея от турнира в Атланта с награден фонд 478 000 долара. Американецът се наложи с 1-6, 7-6(2), 6-2 над Жил Мюлер от Люксембург и грабна второ отличие за сезона след крайния успех на турнира в Ийстбърн. Любопитна подробност е, че именно в Атланта през далечната 2001-а година Родик спечели своята първа титла от ATP.

 

Още с триумфа си в Ийстбърн, Анди се превърна в единственият действащ тенисист освен Роджър Федерер, който има поне една титла в последните 12 години. Турнирът в Атланта пък е част от US Open сериите, където се провежда допълнително класиране, в резултат на което и в зависимост от класирането им в Откритото първенство на САЩ тенисистите получават допълнителни бонуси.

 

"За разлика от много други спортове, в тениса почти няма значение с какъв резултат ще загубиш първата част. Дали е 6-1 или 7-6, имаш шанс в следващия сет просто да подобриш представянето си и да обърнеш мача. Измъкнах втория сет, а в третия той се умори", коментира Родик.

 

Благодарение на победата си в Атланта, Родик ще добави 250 точки към своя актив, които го изкачват с четири места до №22 в света. Американецът започна сезона много лошо и записа 11 загуби в първите си 18 мача, но вече се намира в серия от 11 победи в последните си 12 срещи, като има и две титли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини