Очаквано: Федерер водач в схемата на Олимпийския турнир



25-07-2012 13:00 | Станко Димов

Роджър Федерер ще бъде поставен под №1 в основната схема на Олимпийския тенис турнир, който започва след няколко дни в Лондон. №2 в схемата ще бъде Новак Джокович, което означава, че двамата ще могат да се срещнат само и единствено на финал в турнира.

След отсъствието последния олимпийски шампион на сингъл Рафаел Надал, който е контузен, под №3 в схемата ще бъде местният фаворит и надежда – Анди Мъри.

Шотландецът наскоро игра финал на Уимбълдън, където отстъпи с 1:3 сета пред Роджър Федерер. Това беше четвърти финал в турнир от Големия шлем, в който Мъри губи спора за трофея!

При дамите изненади също няма да има. Подобно на позициите си в ранглистата, като №1 в схемата ще бъде Виктория Азаренка, следвана от Агниешка Радванска, Мария Шарапова и Серина Уилямс.

Припомняме, че в Лондон България ще бъде представена от Григор Димитров и Цветана Пиронкова, които заслужиха място сред 64-те участници в турнира. Възможно е Гришо и Цвети да участват и в турнира на смесени двойки, като за тази цел ще трябва да получат специална покана „уайлд кард” от организаторите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини