"Форбс": Тенисът е спорт №2 на Олимпийските игри



25-07-2012 23:31 | Станко Димов

Тенисът официално е спорт №2 на Олимпийските игри в Лондон. Или поне що се отнася до годишните доходи, които си заработват атлетите в световен мащаб.

„Финансовата Библия” – „Форбс” публикува класацията на 10-те най-богати атлети, които ще вземат участие на Игрите в Лондон. Цели 4 от тях са тенисисти. Петима са представители на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада – НБА, а един е лекоатлет.

№1 по приходи е новоизлюпеният шампион в НБА – ЛеБрон Джеймс, чийто доходи се равняват на 43.8 милиона евро! На втора позиция е рекордьорът по титли от Големия шлем – Роджър Федерер, който е с 43.5 милиона евро, едва 300 000 по-малко от звездата на Маями Хийт.

Третото място на почетната стълбичка отива за друга НБА звезда – Кобе Брайънт (ЛА Лейкърс), който е с доходи 43.1 милиона евро.

Първата дама в списъка е Мария Шарапова. Рускинята, която преди няколко седмици оформи своя „Кариерен шлем” с триумфа на „Ролан Гарос”, заема четвърта позиция с актив от 23.1 милиона евро. Любопитното е, че сумата е близо два пъти по-малка от Топ 3 в класацията!

След Маша, на пета и шеста позиция са още двама баскетболисти – Кевин Дюрант и Крис Пол, със съответно 21 милиона евро и 18.8 милиона евро.

№7 в класацията на богатите е за Новак Джокович. Носителят на 5 титли от Големия шлем е със 17 милиона от евро валутата в своята сметка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини