Българските отбори започват участие на ЕП



26-07-2012 11:50 | Станко Димов

Тенис отборите на България до 12 години за момчета и момичета започват участие на европейските първенства.

Момчетата (на снимката) играят в квалификациите в Анкара. Те са в състав: Адриан Андреев, Данко Йорданов и Симон-Антони Иванов.

Младите национали са в група „А” заедно със съставите на Словения, Германия и Великобритания. Днес българчетата играят срещу немските си връстници.

Момичетата са в чешкия град Раковник и са в състав Микаела Константинова, Габриел Каратанчева и Михаела Гаджева. Те започват срещу Франция, а в групата са още отборите на домакините от Чехия и Беларус.

Приключи участието на Елизабет Данаилова на европейското лично първенство до 14 години в Пилзен, Чехия. Софиянката отстъпи в третия кръг на шестата поставена Тереза Михаликова от Словакия след 7:6(5), 3:6, 2:6.

Отпадна на осминафинал и двойката ни юноши при 16-годишните на шампионата в Москва. Габриел Донев и Любомир Лещански загубиха от белгийците Клемент Хеенс и Сандер Вайс с 1:6, 6:7(2).

Нито един двубой с българско участие не се изигра вчера на европейското до 18 години в Клостерс, Швейцария, заради дъжда. Виктория Томова трябва да играе срещу водачката в схемата Маргарита Гаспарян от Русия. Борислава Ботушарова се изправя с Башак Ерайдън от Турция. Томова и Ботушарова имат и двубой на двойки срещу третите поставени Алгурин и Петершон от Швеция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини