Федерер за Игрите: Първо Лондон, след това Рио де Жанейро



27-07-2012 12:30 | Станко Димов

Световният №1 Роджър Федерер сподели, че спечелването на златен медал от Олимпийските игри може да е по-трудна задача от спечелването на трофей от турнир от Големия шлем. Федерер, който преди няколко седмици спечели за рекорден седми път Уимбълдън, не крие амбициите си за първи златен медал на сингъл.

„Надявам се, че ще бъда фаворит и ще мога да покажа най-доброто от себе си на корта”, коментира Федерер на пресконференция в навечерието на турнира.

Преди 4 години в Пекин, Федерер в тандем с Вавринка спечелиха златен медал на двойки. Отличието в надпреварата на сингъл обаче отиде на сметката на Рафаел Надал. Тази година испанецът няма да може да защити отличието си, тъй като се отказа турнира заради травма в коляното.

„За мен беше огромна изненада като разбрах, че Рафа се е оттеглил от Олимпийските игри. Той имаше да защитава златен медал и наистина не очаквах, че няма да го видя в Лондон. Пожелавам му бързо възстановяване и се надявам, че скоро ще се видим на корта отново”, коментира Федерер.

Швейцарецът увери, че не прави никакви планове да прекратява кариерата си скоро и дори мисли за Игрите в Рио де Жанейро.

„Дори и да спечеля златен медал в Лондон, участие в Рио де Жанейро не е изключено. Не правя абсолютно никакви планове за отказване”, коментира Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини