Цветана Пиронкова приключи участието си на Олимпиадата



30-07-2012 20:16 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си на Олимпийския турнир. В двубой от втори кръг пловдивчанката отстъпи с 5:7, 1:6 пред Флавия Пенета. По този начин Цвети на втора поредна Олимпиада отпада във втори кръг, след като допусна загуба на същата фаза и преди 4 години в Пекин.

Игрите в Лондон обаче може и да продължат за Пиронкова, която заедно с Григор Димитров може да се включи в турнира на смесени двойки. Дали това ще стане ще разберем във вторник, когато домакините ще обявят имената на 16-те двойки.

Иначе в трети кръг, което е осминафинал, Флавия Пенета ще се изправи срещу шампионката от Уимбълдън 2011 Петра Квитова.

Цветана Пиронкова започна отлично двубоя на Корт №11, като първа успя да пробие и да поведе в резултата с 2:0 гейма. За това доста помогна и Пенета, която още в първия си сервис-гейм допусна две двойни грешки.

За жалост след колебливия старт Пенета успя да върне бързо пробива и да възстанови резултата – 2:2. От тук до края на сета двете предложиха типичен двубой за жени, като трудно взимаха подаванията си и редовно осъществяваха пробиви.

Пиронкова отново излезе напред в резултата, повеждайки с 4:2. Пенета обаче пак отговори светкавично и не само изравни резултата, но при 5:4 сервира за сета. И тук обаче имаше пробиви – първо за 5:5, а малко по-късно и за 6:5 за италианката. За жалост Пенета бе тази, която успя да вземе подаването си и със 7:5 затвори първия сет.

За огромно съжаление силната серия на Пенета от края на първия сет продължи с пълна сила и в началото на втория. Италианката набързо поведе с 2:0 и направи сериозна крачка към участие в трети кръг.

Малко по-късно Пенета направи нов пробив, този път за 4:1, след което бе въпрос на време да подпечата участието си в трети кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини