Българските отбори започват на европейските първенства



01-08-2012 11:42 | Станко Димов

Българските национални отбори по тенис за юноши и девойки започват днес участие в квалификационните турнири за европейските първенства в различните възрастови групи. Жребият не беше благосклонен към нашите.

При 18-годишните девойки българките са в състав Виктория Томова, Борислава Ботушарова и Анна Велева, с капитан Михаил Кънев. На турнира от зона „С” в румънския град Арад те излизат днес срещу силния състав на домакините. Първите два в крайното подреждане се класират за финалния турнир от 6 до 8 август в Гранвил, Франция. И при загуба националките продължават участие в утешителен турнир.

Юношите в същата възраст
са в Опава, Чехия. Капитанът Константин Георгиев ще разчита на Пламен Милушев, Петър Атанасов и Фердун Шефкедов. В тази зона освен България са тимовете на домакините, Хърватия, Италия, Португалия и Турция. Финалният турнир при 18-годишните е във Венеция, също от 6 август.

16-годишните българки
са в квалификационната зона в Раковник, Чехия. Те са в състав Вивиан Златанова, Габриела Михайлова и Александра Караманолева. Техен капитан е Пресиян Коев. Днес националния ни отбор, който е поставен под №4, играе четвъртфинал срещу силния състав на Франция. При успех тимът ни очаква победителя от срещата на №2 Молдова с Беларус. Финалният кръг на европейското първенство е в Лейзен, Швейцария, следващата седмица.

Юношите ни до 16 години са Габриел Донев, Любомир Лещански и Андрей Алауи. Техен водач е Атанас Георгиев. На турнира в Санкт Петербург те започват с двубой срещу четвъртите поставени тенисисти на Швейцария. Първата ракета на съперника е от български произход и се казва Матей Костадинов.

Европейските финали ще се проведат в Льо Туке, Франция от 6 до 8 август. Както е известно, националите на България до 12 години преодоляха квалификациите в Анкара и се класираха финалния турнир в Алгеро, Италия, от 9 до 12 август.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини