Анди Мъри на крачка от медал от Олимпиадата



Анди Мъри на крачка от медал от Олимпиадата
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-08-2012 15:30 | Станко Димов

Анди Мъри е на крачка от медал от Олимпийските игри в Лондон. Шотландецът се наложи с 6:4, 6:1 над Николас Алмагро (Испания) и по този начин стана първият, който си гарантира място на полуфиналите в турнира.

"Отново получих невероятна подкрепа от трибуните. Благодаря на всички, които дойдоха на корта, за да ме подкрепят", сподели Мъри след последната точка.

Мъри осъществи решителен пробив на 0 в петия гейм на първия сет, след което до края на двубоя нямаше никакъв проблем да се поздрави с успеха.

Следващият съперник пред местния фаворит ще бъде определен от двубоя между Новак Джокович (Сърбия) и Жо-Вилфред Цонга (Франция).

В зависимост от изхода на полуфиналния двубой ще стане ясно за какъв медал ще спори Мъри – при нова победа за златен, а при загуба – за бронз.

С победата си днес, която дойде след 59 минути игра, Мъри демонстрира огромното си желание да се класира за финал на „Ол Ингланд Клъб”, където само преди няколко седмици игра в спора за трофея на Уимбълдън. Нещо повече, Мъри дори взе първия сет във финала с Роджър Федерер, но след това допусна пълен обрат за 1:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини