Федерер за двубоя с Дел Потро: Все едно спечелих титла от Шлема



04-08-2012 12:25 | Станко Димов

Роджър Федерер е само на една победа от мечтания златен олимпийски медал на сингъл.  В петък швейцарецът се наложи драматично с 2:1 сета над Хуан Мартин дел Потро в двубой, който продължи 4 часа и 26 минути! Федерер призна, че емоцията след последната точка е била толкова силна, сякаш е спечелил титла от Големия шлем.

„Не е лесно да сервираш, за да останеш в мача толкова много пъти. Като изключим един момент, в който сервирах за победа, през цялото друго време бях изоставащ в резултата. Нивото на игра в двубоя бе невероятно, особено това на Дел Потро. Ако трябва да съм честен никога не съм го виждал да играе толкова добре от началото до края, при това на трева. Той трябва да бъде много горд с представянето си”, коментира Федерер.

„Когато се поздравихме на мрежата му съчувствах. Нашата прегръдка бе емоционална. Той не трябва да се отчайва, защото турнирът все още не е завършил за него. Надявам се, че ще успее да вземе бронзов медал”, каза още Федерер.

Швейцарецът призна, че след последната точка се е чувствал така, сякаш е спечелил титла от Големия шлем. „Определено се получи много специален двубой. Емоциите бяха силни, а чувството все едно печеля титла от Шлема”.

Това е четвърта Олимпиада за Федерер, който в неделя ще спечели своя първи медал на сингъл. Швейцарецът дебютира на Олимпийски игри в Сидни, където загуби двубоя за бронза от французина Арно Ди Паскуал. 4 години по-късно в Атина Федерер отпадна във втори кръг след загуба от Томаш Бердих. В Пекин пък швейцарецът бе отстранен от Джеймс Блейк на четвъртфинал.

„Надявам се, че ще спечеля златен медал. Не знам какво ще се случи на финала, но знам, че ще бъде много емоционално. Очаквам невероятна атмосфера”, коментира още Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини