„Роджърс Къп” 2012 – вижте жребият!



05-08-2012 14:08 | Станко Димов

Жребият за „Мастърс 1000” турнира в Торонто – „Роджърс Къп” вече е факт! Водачите в основната схема Новак Джокович и Анди Мъри очаквано са в двете различни части на схемата и могат да се срещнат само на финал. За да стигне то този двубой обаче сърбинът трябва да се справи с доста по-трудни съперници от Мъри, чийто жребий поне на хартия изглежда по-добър.

Новак Джокович, който е шампион тук от миналата година, започва турнира от втори кръг, където по всяка вероятност му предстои двубой с надежда №1 на Австралия Бърнард Томич. В трети кръг Ноле може да срещне опасния Кей Нишикори, а ден по-късно – Хуан Мартин дел Потро.

Ако стигне до полуфинал, там Джокович вероятно ще премери сили с Жо-Вилфред Цонга или Янко Типсаревич. Наистина убийствен жребий за шампиона от Australian Open.

Анди Мъри ще започне турнира с двубой срещу квалификант във втори кръг. В трети предстои сблъсък с местния любимец Милош Раонич, а след това евентуален четвъртфинал с Колшрайбер или Иснър. Хуан Монако или Томаш Бердих изглеждат най-вероятни съперници на Мъри на евентуален полуфинал.

ОСНОВНА СХЕМА В ТОРОНТО

Първите 16 състезателя в основната схема ще започнат участието си директно във втори кръг. За жалост в турнира няма да видим българин, след като Григор Димитров загуби още в първия кръг на квалификациите.

Тази година „Роджърс Къп” загуби голяма част от чара си, тъй като редица топ-състезатели отказаха да пътуват за Канада и да участват в турнира. Рафаел Надал, Анди Родик и Гаел Монфис се оплакват от травми, а Роджър Федерер, Станислас Вавринка, Давид Ферер, Фернандо Вердаско и др. поискаха по-дълга почивка след многото двубои през последните седмици. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини