Ранглисти: Пиронкова с лек прогрес, Шарапова №2 в света



06-08-2012 12:27 | Станко Димов

Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова изкачи две позиции в публикувана днес световна ранглиста и вече е №54. При мъжете Григор Димитров запази 53-ата си позиция.

Пиронкова тази седмица почива в България, а след това заминава за Съединените щати, където ще започне подготовката за US Open на турнира в Синсинати.

При мъжете Гришо приключи предсрочно участието си на турнира от сериите „Мастърс 1000" в Торонто, след като загуби още в първия кръг на квалификациите от Марко Киудинели (Швейцария).

Пореден голям скок направи Александър Лазов. С 12-те точки от победата в Измир той прелетя 124 позиции до №580. Това направи левичаря трета ракета на България. С точките, които ще вземе от четвъртфинала миналата седмица, Лазов ще се изкачи още в следващата класация.

Иначе на върха на ранглистите има по една по-сериозна промяна. При дамите Мария Шарапова се завърна като №2 за сметка на полякинята Агниешка Радванска.

Хуан Мартин дел Потро, който в неделя спечели бронзов медал на сингъл от Олимпийските игри в Лондон, измести Янко Типсаревич от осмата позиция в ранглистата.

РАНГЛИСТА АТР

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини