Златният медал ще мотивира Анди Мъри за успехи в Шлема



06-08-2012 21:04 | Станко Димов

Вече два дни тенис обществеността във Великобритания  е в екстаз от златния медал в турнира на сингъл на Олимпийските игри, който спечели Анди Мъри. Във финала местният любимец прегази Роджър Федерер с 3:0 сета и взе първия си голям трофей.

Самият Мъри сподели, че очаква триумфът в Лондон да го изстреля в нова орбита и скоро той да спечели и първата си титла от турнир от Голям шлем.

„Надявам се, че този медал ще ми даде нужната увереност и ще забравя за несполуките (в турнирите от Шлема) от преди. Аз исках медала, бъдете сигурни, че и Федерер го е искал, все пак само това му липсва в кариерата, но победителят трябваше да е само един”, коментира щастливият Мъри, който до момента има 4 финала в турнири от Шлема, в които е спечелил едва 1 сет.

„Наистина имам някои много тежки поражения, които всеки път предизвикваха у мен купища въпроси. Следващите седмици са много важни за мен, в тях трябва да бъда внимателен. В никакъв случай не трябва да играя прекалено много двубои.

През последните месеци ми се насъбра много тенис и трябва да пестя сили за US Open. Това е следващата ми голяма цел”, коментира Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини