Цвети стартира в Синсинати срещу наследничка на сестрите Уилямс



13-08-2012 16:27 | Николай Драганов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще открие сезона в САЩ с участие на турнира в Синсинати с награден фонд $2 168 000.

 

Пиронкова стартира директно от основната схема, а първият и съперник ще бъде представителката на домакините Слоун Стивънс.

 

19-годишната чернокожа състезателка впечатлява със страхотна за годините си физика и е сочена за наследник на сестрите Уилямс.

 

В момента Стивънс е под 49 в световната ранглиста, тоест с пет места по-напред от Цвети Пиронкова. Въпреки това, тя влиза с уайлдкард на турнира, тъй като към момента на подаване на заявки бе по-назад в класирането при жените.

 

Само преди седмица, американката достигна до първия си WTA полуфинал, като това се случи на турнира във Вашингон. Преди това Стивънс бе в серия от три поредни загуби.

 

Това ще бъде първи двубой между Пиронкова и Слоун Стивънс, а евентуална победа ще осигури на Цвети 70 точки за ранглистата. Евентуална нейна съперничка във втория кръг ще бъде Камила Джорджи или Франческа Скиавоне.

 

Големите отсъстващи от турнира в Синсинати са световната №1 Виктория Азаренка и шампионката от миналата година Мария Шарапова. Водачка в схемата е Агниешка Радванска, която оглявава горната част, а втора е намиращата се във феноменална форма Серина Уилямс.

 

В Синсинати ще участва и състезаващата се за Казахстан Сесил Каратанчева, която премина през квалификациите, за да си осигури място в основната схема.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини