Кошмарът за Надал продължава: Няма да играе на US Open!



Кошмарът за Надал продължава: Няма да играе на US Open!
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-08-2012 18:53 | Станко Димов

Рафаел Надал ще пропусне Откритото първенство по тенис на САЩ – US Open. Новината бе потвърдена както от организаторите на турнира, така и от самия Надал, който продължава да се възстановява от контузия в колената.

„Рафа ни информира, че няма да бъде готов да се състезава на US Open и оттегли участието си в турнира. Надяваме се, че ще го видим на корта скоро и го очакваме в Ню Йорк следващата година”, коментира Дейвид Бриуър, директор на US Open.

„С много мъка ви споделям, че все още не съм готов да се върна на корта и трябва да откажа участието си на US Open в Ню Йорк. Съжалявам, защото винаги съм получавал страхотна подкрепа от публиката. Аз обаче трябва да продължа с възстановителния процес и да се върна на корта когато съм готов на 100%. Искам да каза „здравейте” и „благодаря” на всички фенове, особено на тези в Ню Йорк. Ще ми липсвате всички тази година на турнира”, сподели от своя страна Надал.

Поредната порция с проблеми за Надал започна на Уимбълдън. испанецът изненадващо напусна турнира още във втори кръг, като претърпя загуба от Лукаш Лацко. След турнира стана ясно, че Рафа има проблеми с колената. В резултат на тях Надал не игра на Олимпийския турнир, както и на „Мастърс 1000” турнирите в Торонто и Синсинати.

Миналата година Надал достигна до финал на US Open, което означава, че ще загуби значителен брой точки, както и третото си място в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини