Федерер: Явно положението с Надал е сериозно



16-08-2012 16:28 | Станко Димов

Роджър Федерер пожела по-бързо възстановяване на Рафаел Надал. Швейцарецът не скри притеснението си за състоянието на Рафа, който в средата на седмицата отказа участие от Откритото първенство на САЩ – US Open, който започва в края на месеца.

Според Федерер състоянието на Надал е сериозно, щом испанецът е решил да се оттегли цели 12 дни преди битките в Ню Йорк.

„Не бях изненадан, защото ми бях писал смс, а той ми отговори, че положението не е много добро. Някак знаех какво се случва. Няма съмнение, че когато новината стана официална, то това е сериозна загуба за тениса. Бих се радвал да го видя в основната схема.

Между другото, до турнира има 12 дни, което е доста време за възстановяване. Щом обаче Рафа се отказва още 12 дни преди началото на турнира, това означава, че може би положението е сериозно. Точно това е и плашещото в случая.

Има съмнения дали той ще се върне отново на корта тази година. Аз лично силно се надявам, че това ще се случи. Сега Надал може да си вземе още няколко седмици почивка. Определено неговата липса е огромна загуба за тениса като цяло”, коментира Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини