Мъри: Надал трябва да се върне на корта само когато е напълно здрав



16-08-2012 18:39 | Станко Димов

Анди Мъри е поредният тенисист, който изказа подкрепата си към Рафаел Надал. Както е известно испанецът в сряда обяви, че ще пропусне започващия в края на месеца US Open, тъй като все още не е възстановен от контузията в коляното, която го тормози вече близо 2 месеца.

Олимпийският шампион Мъри е категоричен, че Надал трябва да подходи много сериозно към ситуацията и да се върне на корта едва когато е на 100% здрав и готов затова.

„Рафа ми е голям приятел и съм много разочарован от новината за контузията му. Мисля, че за тениса и изобщо за всички сериозни състезания е най-добре, когато топ играчите са на разположение. Определено за Рафа е трудно в момента. Той имаше проблеми с колената и преди.

Надявам се, че той ще си вземе пълноценна почивка и няма да избързва с връщането си на корта. Няма смисъл да поема подобни рискове. Надявам се час по-скоро да го видим в игра и да показва най-добрия си тенис”, коментира Мъри.

Надал и Мъри винаги са показвали огромен респект един към друг. През последните години Рафа не спира да повтаря, как е въпрос на време шотландецът да вземе първата си титла от Големия шлем. Мъри пък тактично спомена на няколко пъти, че Рафа Надал е най-добрият играч в света в последните години. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини