Шампионът Анди Мъри с ранно отпадане в Синсинати



16-08-2012 22:21 | Станко Димов

Шампионът от миналата година Анди Мъри напусна безславно турнира от „Мастърс 1000” сериите в Синсинати. Шотландецът отстъпи с 4:6, 4:6 пред Жереми Шарди в двубой от трети кръг, като по този начин отпадна от надпреварата в щата Охайо.

Победителят Шарди пък получи право да играе на четвъртфинал, където го очаква друг играч от Топ 10 – Хуан Мартин дел Потро, който по-рано през деня се наложи в 3 сета над Виктор Троицки.

Любопитното е, че Жереми Шарди попадна в основната схема като „щастлив губещ”. Още в първи кръг французинът победи друг бивш шампион в турнира и бивш №1 – Анди Родик, а след това се справи и с Денис Истомин (Узбекистан).

Шарди се класира за четвъртфинал без загубен сет (в основната схема). Това беше негов пети двубой срещу Анди Мъри, който му донесе първа победа над британеца.

Място на четвъртфиналите в Синсинати си гарантира и Марди Фиш, който и тази година показва отлична игра в сезона на твърди кортове в Северна Америка.

В следващия кръг обаче американецът ще спори най-вероятно с водача в схемата Роджър Федерер, стига швейцарецът да спечели двубоя си с Бърнард Томич.

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини