Надал планира да се завърне срещу САЩ за Купа Дейвис



17-08-2012 09:00 | Калоян Ангелов

Най-после хубави новини около Рафаел Надал! Неговият чичо и треньор Тони Надал разкри, че племенникът му планира да играе в 1/2-финала за Купа Дейвис срещу САЩ.

 

Рафа има проблем с коленета от доста време насам, а преди известно време получи нова травма, от която продължава да се лекува.

 

Той пропусна олимпийския турнир, както и силните надпревари в Торонто и Синсинати, а освен това няма да бъде готов и за Откритото първенство на САЩ.

 

"До мача за "Купа Дейвис" има още един месец, така че ние се надяваме Рафа да се възстанови дотогава", коментира чичото на тенисиста Тони Надал в интервю пред АФП.

 

"Това бе правилно решение Рафа да си почине малко и се надявам, че за напред няма да има повече проблеми с коленете", добави той.

 

"След Уимбълдън решихме да си вземем почивка за няколко дни и планирахме да започнем работа след това. Беше обаче много трудно, тъй като Рафа усещаше дискомфорт. Той не е напълно възстаовен, поне не достатъчно, за да играе в такъв важен турнир като Откритото първенство на САЩ", подчерта роднината на испанеца.

 

Все пак Надал планира да играе с Испания срещу САЩ за 1/2-финалите на Купа Дейвис, които ще се проведат от 14 до 16 септември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини