Рафаел Надал: Играх контузен няколко месеца



17-08-2012 18:26 | Станко Димов

Рафаел Надал даде пресконференция, на която разясни детайли около контузията си. Както е известно испанецът получи травма в коляното и отпадна още във втори кръг на Уимбълдън (загуби сензационно от Лукаш Росол). Това беше и последният път, в който Надал е излизал на корта.

В последствие контузията на Рафа се оказа по-сериозно и той отказа участие от Олимпийските игри и силните турнири в Торонто и Синсинати. В сряда Надал обяви официално, че няма да играе и на US Open, което сериозно притесни феновете, а и колегите му.

„Най-важното нещо е да се възстановя добре и да се върна на корта когато коляното ми е на 100% готово за това”, коментира Надал пред „Ройтерс”.

Появиха се информации, че Надал ще се завърне на корта в средата на септември за полуфиналите за Купа „Дейвис” между Испания и САЩ. Ето какво каза Рафа по тази тема: „Ще видим дали ще бъда готов за битките за „Дейвис” в Хихон. Моята цел, моята мечта е да бъда в отбора, ако разбира се капитанът ми гласува доверие. Дали ще играя срещу САЩ зависи от две неща – от капитана и от коляното ми”, коментира Надал.

Заради агресивния си стил на игра, Рафа Надал страда от болки в колената през почти цялата си кариера. Той се отказа от финалния „Мастърс” през 2008, а година по-късно не успя да защитава титлата си на Уимбълдън. През януари 2010 Рафа напусна Australian Open с контузия в двубоя си срещу Давид Ферер.

„Този път не е същото както преди”, разкри Надал.

„Контузията ми се появи през февруари, в дните преди Индиан Уелс. Няколко месеца играх с този проблем, защото можех да контролирам болката от контузията. След „Ролан Гарос” обаче положението се влоши и за мен беше невъзможно да продължавам да се боря.

Полагам огромни усилия, заедно с моя кондиционен треньор, във фитнес-залата. Опитвам се да запазя формата си. През последните няколко дни излизам на тренировъчния корт и удрям няколко топки, опитвайки се да се възстановя бързо”, коментира Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини