ВИДЕО: Новак Джокович със седми финал за сезона



18-08-2012 21:42 | Станко Димов

Новак Джокович е първият финалист на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Синсинати. Това стана факт, след като световният №2 победи с 6:3, 6:2 Хуан Мартин дел Потро за близо час и половина игра. Въпреки на пръв поглед изразителния резултат, двубоят далеч не бе толкова лесен за сърбина.

Джокович спечели първия сет след 48 минути, като записа 9 уинъра и 8 непредизвикани грешки. Дел Потро отговори с 8 печеливши удара, но забележете – цели 18 непредизвикани грешки!

Джокович проби за 2:1 във втория сет, след което затвърди аванса си 3:1. Големият момент в сета, а може би и в двубоя, дойде в шестия гейм. Тогава Дел Потро достигна до преднина 15:40 и имаше 2 поредни точки за връщане на пробива и изравняване на резултата.

В най-важния момент обаче Джокович показа уникален тенис и предотврати атаките на Дел Потро, като успя да съхрани подаването си и поведе с 4:2. Това беше и краят за аржентинеца, който в ответния гейм допусна пробив на 0, след което официално сдаде мача.

По този начин Джокович взе частичен реванш за загубата от Дел Потро в спора за бронзовия медал на Олимпийските игри в Лондон това лято.

Любопитното е, че сърбинът се класира за 4-ти път в кариерата си на финал в Синсинати. До момента обаче Ноле няма титла от турнира – на два пъти загуби спора за трофея от Анди Мъри, а веднъж и от Роджър Федерер.

Финалът е седми за Джокович за сезон 2012. До момента той има 3 титли и 3 загуби. Всички триумфи за сърбина са на любимата му твърда настилка (Australian Open, Маями, Торонто), на която се провежда и турнира в Синсинати. И трите поражения пък дойдоха от Рафаел Надал в двубои на клей (Монте Карло, Рим, „Ролан Гарос”).

Съперникът на Джокович във финала ще бъде определен от двубоя между швейцарците Роджър Федерер и Станислас Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини