Каролина Вожняцки – „Кралицата на Ню Хейвън”



20-08-2012 18:31 | Станко Димов

Всеки път, когато Каролина Вожняцки стъпи на корта на Connecticut Tennis Center в Йейл, тя излиза от двубоя като победител. „Кралицата на Ню Хейвън”, както местната публика нарича датчанката, има забележителни показатели в турнира – 17 победи и 0 загуби, като тази година ще се опита да спечели за 5-и пореден път титлата.

Ако го направи, Вожняцки ще стане състезателката с най-много титли в Ню Хейвън за цялата история на турнира. В момента тя дели първото място с Винъс Уилямс, която също има 4 поредни титли от периода 1999-2002 година.

Има и нещо друго – ако Вожняцки спечели 5-а поредна титла, то тя ще стане част от изключително елитната компания на Щефи Граф (6-Хамбургер, 1987-92), Мартина Навратилова (6-Уимбълдън, 1982-87 и Чикаго, 1978-83) и Крис Евърт (5-Чарлстън, 1974-78), които са печелили 5 или повече пъти поред даден турнир!

„Каролина стана част от нашето семейство”, коментира Ан Уоркастър, директор на турнира в Ню Хейвън. „Ние сме горди, че именно тук тя спечели първата си голяма титла през 2008-ма, а след това пое към върховете на световния тенис. Феновете тук са луди по нея и смело мога да кажа, че тя също е влюбена в тях”.

Когато за първи път стъпи на корта в Ню Хейвън през 2008-а, Вожняцки бе сред непоставените и дойде като №22 в света. По пътя към титлата тя победи 4 състезателки с по-висок ранкинг от нейния, включително водачката в схемата на финала.

През 2009-а тя дойде като №9 в света, година по-късно като №2, преди да дойде и сезон 2011, когато тя започна състезанието като №1 в света! Това обаче по никакъв начин не й се отрази, напротив – Вожняцки спечели турнира без да загуби сет (2011).

Отношенията на Каролина към този турнир не се ограничават само с успехите на корта. По време на дебютното си участие през 2008-а тя поиска от организаторите да направят обиколка на Кампуса Йейл. След това, година по-късно, по време на една от дъждовните пауза, Вожняцки се запозна с футболистите от местния тим.



Тя очевидно оставя отлични впечатление в отбора и година по-късно на един от нейните двубои футболният тим прави страхотна агитка, като след края на срещата тя си прави снимка с целия отбор на корта – един от емблематичните фотоси за историята на турнира.

На следващата година упражнението се повтори – целият отбор на Йейл слезе на корта за обща снимка след една победа на Вожняцки. Тогава на корта се появи и голфърът Рори Макилрой, за когото до този момент имаше слухове, че има отношения с тенисистката. Всички слухове получиха своето потвърждение, когато Рори разцелува Каролина на корта.
Ще успее ли и тази година Вожняцки да напусне турнира като непобедена, ще разберем в следващата седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини