Най-добрите моменти на Серина Уилямс на US Open



23-08-2012 15:11 | Ричард Палиаро

Носителката на 14 титли от Големия шлем – Серина Уилямс има на сметката си „само” 3 триумфа на US Open. В Ню Йорк обаче Серина винаги намери начин да влезе в челните заглавия, без значение дали печели или губи даден двубой. Ето и някои от най-запомнящите се моменти на тъмнокожата състезателка на US Open.

5. US Open 2004 (четвъртфинал): Серина губи от Дженифър Каприати с 6:2, 4:6, 4:6

Дуелът между двете американки завърши с много спорни отсъждания, особено в третия сет. Двубоят бе помрачен от няколко неточни решения както на лайсмените, така дори и на главния съдия на стола Мариана Алвес. В крайна сметка Серина е победена, но този двубой променя завинаги US Open, защото точно той става причина USTA да наложи използването на технологията за видео-повторения „ястребово око”.

4. US Open 2001 (финал): Серина губи от сестра си Винъс с 2:6, 4:6

Под яркото осветление сестрите Уилямс изиграха исторически двубой. Това беше първият финал на турнир от Голям шлем от 117 години, в който за трофея спорят две сестри. Този двубой ще се запомни и с нещо друго – като първият финал в Шлема от Откритата ера, който се провежда на осветление. 

3. US Open 2008 (финал): Серина побеждава Йелена Янкович с 6:4, 7:5

Серина щурмува по запомнящ се начин US Open 2008, като спечели титлата след само 40 загубени гейма за 7 двубоя. Това беше нейна първа титла в Ню Йорк от 6 години насам, като освен това победата й позволи да се върне на първото място в ранглистата на WTA. Финалът беше напрегнат, особено във втория сет, когато Янкович пропусна 4 сетпойнта. Серина Уилямс показа най-добрия си тенис когато трябваше, като спечели 10 от последните 16 точки в двубоя и вдигна трофея. Американката определи този момент като „магически”.

2. US Open 2002 (финал): Серина Уилямс побеждава Винъс Уилямс с 6:4, 6:3

Сестрите играят на трети пореден финал в турнир от Големия шлем за сезона, като Серина печели предишните два над защитаващата титлата си Винъс. Серина Уилямс, която спечели 32 последователни сета в турнир от Големия шлем през 2002-ра година стана първата жена, която печели 3 последователни титли от Шлема след Щефи Граф (1996).

1. US Open 1999 (финал): Серина Уилямс побеждава Мартина Хингис с 6:3, 7:6 (4)

На едва 17-годишна възраст, Серина Уилямс става първата афро-американка, която печели титла от Големия шлем от 1958-ма година насам! Серина демонстрира непримиримия си характер, като в четвърти кръг побеждава Ким Клайстерс, въпреки, че изостава с 3:5 гейма в решителния трети сет. На финала пък Серина се справя с Хингис. Това обаче не е всичко. В тандем със сестра си Винъс, Серина печели и титлата на US Open  в турнира на двойки. По този начин Серина стана петата жена в Оупън ерата, която печели титлата на сингъл и на двойки в турнир от Шлема.

Автор: Ричард Палиаро, Tennis.com

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини