Джокович: По-силен съм от 2011-а, не мога постоянно да печеля



26-08-2012 16:03 | Станко Димов

Новак Джокович очаква с нетърпение старта на US Open, където сърбинът има да защитава титла от миналата година. Въпреки, че през лятото загуби първото място в света, Ноле е изключително доволен от сезона до момента.  Ето какво каза сърбинът в навечерието на US Open.

„Много е трудно да се повтори това, което направих през 2011-а година. Сравненията са неизбежни, вече съм отговорил 1000 пъти на този въпрос. Аз обаче съм много доволен от играта ми. Физически съм много по-добре, подготвен съм перфектно. Може би загубих малко от увереността си. Но не е реално да се очаква, че редовно мога да влизам в серии от 4-5 месеца, в които да нямам загуба”, започна интервюто си Джокович.

„Не мога да кажа, че съм доволен от жребия или не. Жребият е такъв, какъвто е. Той е въпрос на късмет, няма как да го контролираме или да си избираме съперниците. Всички говорят за Топ 3 или Топ 4 в света, но аз не искам да подценявам другите момчета. В Ню Йорк са дошли 128 тенисисти, всеки от които иска да се представи на ниво. Бъдете сигурни в това.

Изненади винаги могат да станат. Вземете за пример Уимбълдън, където Лукаш Росол, като №90 или №100 в света, победи Рафаел Надал. Ако имаш ден всичко е възможно. Разбира се, че е по-трудно да победиш топиграч в Голям шлем, защото трябва да поддържаш ниво 3 от 5 сета. Но не е невъзможно.

Много съм щастлив, че отново съм в Ню Йорк. Това е един от най-вълнуващите градове в света. Тук е много хубаво, а мачовете от вечерната сесия имат уникална атмосфера. Мисля, че всеки един турнир от Големия шлем има своя собствена харизма. Харесва ми да играя в САЩ, да играя в Ню Йорк, така че очаквам с нетърпение турнира.

Летните месеци винаги са много натоварени. Аз съм доволен от подготовката, която направих. Спечелих титлата в Торонто, след това играх на финал в Синсинати. Обичам да играя на твърди кортове и съм спокоен за US Open”, коментира Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини