Федерер: Показвам най-добрия си тенис на „Артър Аш”



Федерер: Показвам най-добрия си тенис на „Артър Аш”
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-08-2012 12:13 | Станко Димов

Роджър Федерер тръгна уверено към рекордна 6-а титла от US Open. Рано тази сутрин швейцарецът се справи с Доналд Йънг в двубой, който продължи малко повече от час и половина. След срещата Федерер призна, че се чувства отлично на „Флашинг Медоуз” и е готов да атакува рекордна 18-та титла от Големия шлем.

„Винаги съм се стремял да се представя добре на US Open. Това е един от най-важните и най-успешните турнири за мен”, сподели Федерер, който във втори кръг ще срещне германеца Бьорн Пау.

„Това е място, на което винаги показвам най-добрия си тенис”, сподели Федерер по повод завръщането си на централния корт „Артър Аш”.

„Разбира се, че имаше напрежение върху мен. Винаги е така в първите двубои. Освен това аз бях големият фаворит както днес, така и в целия турнир. Доналд се бори мъжки и заслужава аплодисменти. Надявам се, че скоро ще се върне към най-добрата си форма”, каза още 5-кратният шампион в турнира.

Федерер, Джокович и Мъри са големите фаворити за титлата. Жребият отреди Фед и Мъри да са в една част на схемата, като двамата могат да се срещнат на полуфинал. Поне на хартия съперниците на Ноле до финала изглеждат по-лесни (с изключение на Дел Потро, вероятен четвъртфинал).

„Няма спор! Джокович се чувства най-добре на тази настилка. Аз обаче също не мога да се оплача от начина, по който играя в Ню Йорк през годините”, каза в заключение Федерер.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини