Радванска започна атаката към върха със тил



Радванска започна атаката към върха със тил
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-08-2012 19:50 | Станко Димов

Една от големите фаворитки на US Open – Агниешка Радванска започна по подобаващ начин атаката към титлата и първото място в света. Полякинята се наложи с 6:1, 6:1 над Нина Братчикова (Русия) в двубой, който продължи по-малко от час.

Двете премериха сили на централния корт „Артър Аш”, а след двубоя Радванска не скри задоволството си от играта си.

„Винаги съм имала проблеми с първите двубои в големите турнири и се радвам, че този път започнах добре. Доволна съм от играта ми, както и от развоя на двубоя”, сподели полякинята, която е №2 в схемата в Ню Йорк.

„Последните няколко дни бяха много влажни. Вятърът е силен, а условията на игра на централния корт се различават сериозно с тези на останалите кортове. Първото място в света? Знам, че мога да го атакувам, но на този етап основната ми цел е да достигна до втората седмица в турнира. Ако това се случи ще мисля и за върха”, сподели Радванска.

През последните 3 години полякинята неизменно отпада във втори кръг в US Open. Ако иска да разчупи статистиката, Радванска ще трябва да се справи с опитната испанка Карла Суарес Наваро, която също записа чиста победа на старта на US Open.

Място във втори кръг в Ню Йорк си гарантира още Ана Иванович, която се справи с 6:3, 6:2 с украинката Елина Свитолина. Следващата съперничка на Ана ще бъде София Арвидсон (Швеция).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини