Искаш Надал за 2 часа - плащаш $1.5 милиона!



01-09-2012 14:27 | Станко Димов

Въпреки, че е контузен и не е играл от няколко месеца, Рафаел Надал продължава с пълна сила да бъде сред най-апетитните хапки на рекламния пазар.

Наскоро стана ясно, че през март другата година испанецът ще участва в демонстративен двубой в легендарната „Медисън Скуър Гардън”, като негов съперник ще бъде Хуан Мартин дел Потро.

Един от организаторите на шоуто обаче разкри и любопитни финансови подробности около двубоя. За два часа тенис в „Медисън Скуър Гардън”, при това с демонстративен характер, Рафаел Надал ще получи чек на стойност $1.5 милиона!

Това е само с $400 000 по-малко от сумата, която ще получи шампионът от US Open тази година! Трофей, за който най-добрите в света спорят в продължение на 2 седмици!

„Той е като рок звезда. Пари ще текат от всякъде – билети, спонсорски договори...от всичко”, коментира Марк Ганис, президент на консултантската фирма Sportscorp Ltd.

Говорителят на Надал – Бенито Перес Барбадийо отказа да коментира хонорара на испанската звезда.

Освен Надал и Дел Потро, участие в шоуто в Ню Йорк ще вземат още Серина Уилямс и Виктория Азаренка, които са поканени от организаторите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини