Серина Уилямс взе сладък реванш от рускиня



01-09-2012 22:48 | Искрен Минчев

Една от фаворитките за спечелването на US Open Серина Уилямс достигна четвърти кръг на турнира след убедителен успех с 6:4, 6:0 над 42-ата в световната ранглиста Екатерина Макарова от Русия.

По този начин Уилямс взе реванш от рускинята, която през януари сензационно я победи на Australian Open.

Особено убедителна Уилямс бе в своите сервис геймове. Тя спечели 32 от 40 разигравания при свой начален удар, а успя да направи и 8 аса.

Двубоят бе равностоен до 4:4 в първия сет, когато Уилямс проби левичарката от Русия и след това не и даде никакви шансове.

"Тя е наистина много добър съперник и успя да ме победи в Австралия. Чувствам, че днес играх наистина добре," коментира Уилямс, която също така обясни в интервю на централния корт, че няма никакво намерение да спира с тениса скоро, както направи Ким Клайстерс.

Интересното е, че през тази година Макарова успя да поднесе сензация като победи Уилямс на Australian Open. Това бе единствената загуба на Уилямс в 22 мача срещу левичарки на турнири от Големия шлем.

В целия двубой Уилямс записа 31 печеливши удари и направи още една крачка към четвърта титла от US Open.

В друг любопитен мач Агниешка Радванска надигра в два сета Йелена Янкович - 6:3, 7:5. В същото време Роберта Винчи се справи също в два сета с Доминика Цибулкова - 6:2, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини